...és lépj az evolúció következő lépcsőfokára!

2009. június 17., szerda

Edzés előtt ne

Még hétfőn történt, akkor akartam írni erről, csak elfelejtettem. Nem először hallom edzés közben (különösen snatch-hétfőkön): "Nem vacsorázom többet edzés előtt..."
Nos, ha próbáltál már teli hassal kőkeményen snatchelni, tudod mire gondolok. Rosszabb mint a "klasszikus" hányinger! Nem azt mondom, hogy egész nap ne egyél, de ebéd után csak akkor egyél, ha igazán szükségét érzed, és akkor sem sokat. Az olajos magvak pl kiváló nasik: ízletesek, nagy a kalóriatartalmuk/laktatóak, és komoly beltartalmi értékekkel rendelkeznek, gondoljunk csak a nagy mennyiségű telítetlen zsírsavakra, vagy a fehérje tartalmukra. Edzés előtt 2-3 órával már ne egyél, esetleg étrendkiegészítőt, vagy amiről biztosan tudod, hogy gyorsan felszívódik.
Egész egyszerűen a test nem tud egyszerre tökéletesen emészteni is, és maximális kapacitáson működtetni az izmokat/keringést, stb. Edzés után azonban egyél minél hamarabb. Szerintem a legjobb, ha eleve hozol magaddal egy jó minőségű fehérjeturmixot, amit rögtön edzés után lezúzol. Aztán ha még éhes vagy, otthon elfogyasztasz még egy minőségi vacsorát. Erről majd még írok.
Szóval edzés előtt ne fürgyé le! Akarom mondani, ne egyé! ;-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése